Számomra az eddigi lehető legjobbban elkészíthető, egyszerű, pontos adagolású, és a legfontosabb: minden egyes mozzanatok képpel vannak bemutatva, így tudni, és látni is fogod hogy mit hogy kell elkészíteni. Lehetőség van arra is, hogy Te adod meg, hogy hány személyre, vagy hány darabról szóljon a recept, és ez alapján adja meg a pontos hozzávalókat.
Kipróbált, és
Saját készítésű képes receptjeim :
Őszibarack recept. Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Diszítéshez:
Elkészítés:
A porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl. tejjel, ½ óráig keverjük, majd 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel. Lisztezzük a tepsit, kis gombócokat formálunk az összegyúrt tésztából, és halvány sárgára sütjük. Ha megsült, az alját éles késsel kivágjuk. Tegyük félre a kivágott részt, mert majd a töltelékhez kell morzsolni. A darált diót a tejben 15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóport. Jól elkeverjük, és most adjuk hozzá az összemorzsolt kivágott süti alját. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a félkör alakú sütit ( ez a töltelék lesz a barack magja ),majd illesszük össze. Kenőtoll segítségével megkenjük császárkörte aromával. (Nagyon gyorsan dolgozzunk az aromával, mert nagyon hamar párolog!! ) Ezután megkenjük tojásfehérjével, és kristálycukorba hempergetjük. Kis zöld levélkével még díszesebbé, eredetibbé lehet tenni.
Piros részhez: - 1/2 margarin
- fél kg darált keksz
- 10 dkg. porcukor
- ízlés szerint rum, vagy rum aroma
- piros ételfesték
- annyi víz, hogy formázható legyen
Zöld részhez: - 7 dkg margarin
- 20 dkg. darált keksz
- 8 dkg. porcukor
- ízlés szerint rum, vagy rum aroma
- zöld ételfesték, pici mandula aroma
- annyi víz, hogy formázható legyen
Elkészítés: a piros részből golyókat formázunk, a zöld részt pedig kinyújtjuk kb fél cm vastagra, és becsomagoljuk vele a piros részt egyenletesen.